ПолiтДумка

Жителів ЄС закликають до енергоощадливості, аби зменшити залежність від рф

22 апреля
08:21 2022

Жителям ЄС радять більше ходити пішки, користуватися велосипедами та громадським транспортом, а також працювати з дому, щоб зменшити залежність від енергоносіїв з рф та підтримати Україну.

Як повідомляє Укрінформ, відповідні рекомендації Міжнародного енергетичного агентства викладені в програмі під назвою «Граю свою роль».

«Якби всі громадяни ЄС дотримувалися наведених рекомендацій вдома та на робочих місцях, це заощадило б 220 млн барелів нафти на рік, що достатньо для заповнення 120 супертанкерів, та близько 17 млрд кубометрів газу, якого достатньо для опалення майже 20 млн будинків», — йдеться в документі.

Європейцям рекомендують вимикати системи опалення взимку та кондиціонери влітку, змінити налаштування нагрівачів води до нижчих показників температури, працювати з дому принаймні тричі на тиждень.

Читайте також: Україна пропонує Європейському енерготовариству ввести заборону на російський газ та нафту – ОП

«На дорогу на роботу припадає приблизно чверть нафти, що використовується автомобілями в ЄС, а середня протяжність маршрутів в один бік становить близько 15 кілометрів. Однак більше третини роботи в ЄС можна виконувати з дому… Якщо ваша робота дозволяє це, то працюючи з дому три дні на тиждень можна зменшити рахунок за пальне приблизно на 35 євро за місяць, навіть якщо врахувати збільшення споживання енергії вдома», — вказується в обґрунтуванні до рекомендацій.

Також пропонується використовувати власні автівки економніше, по змозі у великих містах не виїжджати ними в неділю, пересуватися пішки або на велосипеді, послуговуватися громадським транспортом, під час подорожей віддавати перевагу потягам замість літаків.

Читайте також: Галущенко сказав, що допоможе Європі подолати енергозалежності від росії

За прогнозом аналітиків, дотримання цих рекомендацій дасть щорічну економію на рівні 450 євро для одного домогосподарства. Також пропонується стимулювати дотримання заходів з енергозбереження на різних рівнях — від місцевого до державного.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Стефанчук і Науседа обговорили підтримку союзниками Плану перемоги

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!