ПолiтДумка

Зеленський обговорив з лідерами Туреччини й Азербайджану посередництво у переговорах з рф

24 апреля
04:32 2022

Український лідер Володимир Зеленський розповів, що обговорював із президентами Туреччини та Азербайджану їхню посередницьку місію у переговорах України і російської федерації. 

Про це він повідомив під час пресконференції для українських та іноземних ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як я оцінюю місію Туреччини й Азербайджану з точки зору переговорного процесу. Скажу чесно, діалог з одним та іншим президентом щодо посередницької місії вів. Я мав декілька таких, скажімо, переговорних моментів. У нас добрі відносини і з Туреччиною, і з Азербайджаном», — наголосив очільник української держави.

Зеленський уточнив, що наразі в Туреччині відбуваються дипломатичні зустрічі підгруп, і країна демонструє, що «вона хоче бути лідером серед держав, які готові бути посередниками».

Читайте також: Україна й Туреччина обговорили ключові сфери співпраці між країнами

«Туреччина відкрито заявляє, що вона буде і хоче бути серед гарантів безпеки. Я поки що такого від Азербайджану не чув, але хочу вам сказати, що президент Алієв завжди підтримував Україну і підтримує: була гуманітарна, медична допомога.

Думаю, що складно з погляду зброї допомагати Україні. Це правда. Це можна зрозуміти, тому що в них є Нагірний Карабах, є це питання, воно історичне, воно дуже складне. Це, до речі, мабуть, одна з небагатьох країн, яку ми розуміємо – ось такий баланс цієї нейтральності», — додав Президент. 

Як повідомлялось, Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна має використовувати кожну можливість переговорів із російською федерацією до того часу, поки не закінчиться війна.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Японія схвалила експлуатацію 50-річної АЕС «Такахама»

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!