ПолiтДумка

Кулеба назвав питання, щодо яких Німеччина могла б ухвалити «історичні рішення»

02 мая
03:11 2022

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав Німеччину «однією з найбільш нерішучих» країн Євросоюзу щодо реакції на військову агресію РФ проти України та назвав питання, щодо яких вона могла б ухвалити «історичні рішення».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на інтерв’ю міністра газеті Die Frankfurter Allgemeine Zeitung.

На думку голови вітчизняного МЗС, Німеччина може ухвалити «історичні рішення» у питанні усунення перешкод для постачання необхідного Україні озброєння, введення санкцій щодо рф та наданні Україні статусу кандидата на членство в Євросоюз.

Читайте також: Кулеба обговорив з Боррелем наступний пакет санкцій ЄС

Кулеба зазначив, що питання євроінтеграції України є «питанням війни й миру на нашому континенті» і додав, що лідери країн, які мислять «раціонально і стратегічно», повинні бути «в авангарді» процесу.

Читайте також: Німецький Бундестаг схвалив надання Україні важкого озброєння

Він переконаний, що перемога України у війні з рф дозволить Європі вийти з кризи та значно посилити свої позиції. Якщо ж росія здобуде успіх, ЄС «не зможе насолоджуватися стабільністю і безпекою упродовж десятиліть».

Читайте також: Україна запропонувала Китаю стати одним з гарантів безпеки — Кулеба

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Безпекові радники Польщі та Чехії: Маємо забезпечити перемогу України

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!