ПолiтДумка

Зеленський хоче почути від Рютте чітку позицію щодо членства України в ЄС

28 мая
15:30 2022

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте має чітко роз’яснити свою позицію щодо членства України в ЄС.

Про це глава держави сказав в інтерв’ю Nieuwsuur, повідомляє Укрінформ.

“Я сказав йому дуже відверто (у четвер Зеленський телефонував Рютте — ред.), що якщо ви вважаєте, що нам немає місця в ЄС, то ви маєте сказати це прямо та чітко. Ви дійсно допомагаєте нам, і я дуже вдячний за це”, — сказав Президент.

Читайте також: Україні не потрібна альтернатива членства у Євросоюзі – Зеленський

На його думку, Україна готова вступити до Євросоюзу. “Ми повинні і хочемо впроваджувати необхідні для цього реформи”, — наголосив Зеленський.

Він назвав майбутнє членство “сигналом, який робить нас сильнішими у боротьбі, яку ми ведемо проти Росії”.

За його словами, низка країн ЄС, які виступають проти прискореного членства, однією з причин називають проблему корупції, адже згідно зі статистикою, Україна посідає 122 місце в списку найменш корумпованих країн. Однак у Зеленського є сумніви щодо подібних звітів.

Читайте також: Зброя, пальне і гарантії безпеки: Зеленський провів розмову з Джонсоном

У цьому зв’язку він наголосив, що “Російська Федерація стверджує, що ми нацисти, і вони базуються на цих “офіційних повідомленнях”.

Зеленський підкреслив, що більшість громадян ЄС бачать Україну частиною європейської родини, і про це свідчать дані соціологічного опитування “Євробарометр”. Президент вважає, що політики мають дослухати до таких думок, бо “політиків обирає народ”.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у розмові з Прем‘єр-міністром Нідерландів Марком Рютте наголосив на необхідності посилити підтримку України у протидії агресії російської федерації.

24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф проводять масовані бомбардування та обстріли українських міст та селищ. Вони розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово окупованих територіях.

Фото: ОП


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Найвища вітряна турбіна у світі отримає лопаті у 100 м і вежу заввишки близько 400 м

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!