ПолiтДумка

Європейська рада розгляне заявку України на членство в ЄС у червні

31 мая
07:47 2022

Лідери країн Європейського Союзу планують розглянути заявку України щодо членства в ЄС на наступному саміті, запланованому в червні.

Про це йдеться в оприлюднених у ніч проти вівторка Європейською Радою висновків щодо України, повідомляє Укрінформ.

«Європейська Рада приймає до відома підготовку висновків Комісії щодо заявки України на членство в Євросоюзі, а також Республіки Молдова й Грузії, та повернеться до цього питання на своєму засіданні в червні»,- зазначається в повідомленні.

Читайте також: Надання Україні статусу кандидата відповідає інтересам самої Європи — Мецола

Крім того, в документі висловлюється підтримка зусиллям щодо встановлення й документування воєнних злочинів в Україні з боку російських військ; підтверджується намір посилення тиску санкцій проти рф і білорусі для припинення війни проти України. Європейська рада також погоджується, що шостий пакет санкцій проти росії охоплюватиме заборону імпорту російської нафти та нафтопродуктів з тимчасовим виключенням для продуктів, що транспортуються трубопроводами. Документ також містить запевнення щодо продовження Євросоюзом оборонної, гуманітарної й економічної підтримки України на тлі російської агресії, а також після війни.

Читайте також: Членство України в ЄС: на Банковій переконані у позитивному висновку Єврокомісії

«Відбудова України потребуватиме всебічної підтримки для відновлення країни в майбутньому. Європейський Союз і його держави-члени готові відігравати важливу роль у цьому процесі»,- зазначається в документі.

Читайте також: Франція виступає за швидку процедуру отримання Україною статусу кандидата в ЄС

Як повідомляв Укрінформ, президент Європейської Ради Шарль Мішель у понеділок оголосив, що Європейський Союз готовий надати Україні ще 9 мільярдів євро макрофінансової допомоги.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Саміт ЄС має подати сильний сигнал про підтримку України — прем’єр Фінляндії

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!