ПолiтДумка

Вступ Швеції та Фінляндії до НАТО: Ердоган продовжує наполягати на виконанні вимог Туреччини

05 июня
21:27 2022

Туреччина не змінить свою позицію щодо вступу Фінляндії та Швеції в НАТО, якщо країни не виконають вимоги Туреччини у питаннях безпеки та боротьби з тероризмом.

Про це Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган сказав за результатами триденного засідання Партії справедливості та розвитку в Кизилджахамамі, повідомляє власкор Укрінформу.

«Наполегливе утримання від сумнівів у своїх стосунках з терористичними організаціями з боку тих, хто пропонує бути гнучким щодо розширення НАТО, виправдовує нашу рішучу позицію. Ми не змінимо її, поки наші очікування, про які ми заявили нашим співрозмовникам, не будуть виправдані», — сказав Ердоган.

Читайте також: Операція з вивезення українського зерна: у Ердогана заявили про 3-5 тижнів на підготовку

Як повідомляв Укрінформ, 13 травня президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган сказав, що Туреччина не налаштована позитивно щодо вступу в НАТО Швеції та Фінляндії, зокрема тому, що у цих країнах знаходять прихисток члени Робітничої партії Курдистану (PKK) та Революційної народно-визвольної партії-фронту (DHKPC). За словами Ердогана, ці скандинавські країни «майже як пансіонати для терористичних організацій».

Згодом під час тристоронньої зустрічі в Анкарі турецька сторона передала представникам Фінляндії та Швеції документ, де викладено занепокоєння та очікування Туреччини «щодо питання їхньої підтримки тероризму».


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Як кібершахраї виманюють у бізнесу мільйони євро: три найрозповсюдженіші схеми

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!