ПолiтДумка

G7 засудила провокаційні заяви росії про можливість застосування ядерної зброї

28 июня
16:07 2022

Лідери Групи семи засудили провокаційні заяви росії про можливість застосування ядерної зброї, наголосивши, що будь-яке застосування рф зброї масового знищення в Україні матиме жорсткі наслідки.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у спільному комюніке глав держав та урядів G7, прийнятому за результатами саміту 26-28 червня в Ельмау (Німеччина).

«Ми вітаємо Спільну заяву лідерів п’яти держав, що володіють ядерною зброєю, про запобігання ядерній війні та уникнення гонки озброєнь від 3 січня 2022 року, включаючи важливе підтвердження того, що ядерну війну неможливо виграти і її ніколи не слід вести. Проте ми засуджуємо провокаційні заяви росії, які сигналізують про загрозу застосування ядерної зброї. Це підриває довіру до відданості росії Спільній заяві», — йдеться у комюніке.

Лідери семи найпотужніших економік світу – Великої Британії, Італії, Канади, Німеччини, США, Франції та Японії – наголосили, що «будь-яке застосування росією хімічної, біологічної чи ядерної зброї або пов’язаних із нею матеріалів в Україні матиме жорсткі наслідки».

Лідери G7 також підтвердили свою прихильність кінцевій меті, яка полягає у світі без ядерної зброї з безпекою для всіх, що буде досягнута за допомогою конкретних, практичних і цілеспрямованих кроків. Було наголошено, що загальне скорочення світових ядерних арсеналів має бути продовжено.

Читайте також: G7 обіцяє безстрокову підтримку України та посилення санкцій проти росії

Як відомо, 17 червня президент держави-агресора володимир путін пригрозив, що росія може застосувати ядерну зброю, «якщо це буде потрібно для захисту нашого суверенітету».

Через кілька днів після повномасштабного вторгнення рф в Україну путін також публічно наказував своїм військовим керівникам перевести російські сили ядерного стримування в «особливий режим бойового чергування».


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Тренер Зари: На ровном месте себе привезли гол

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!