ПолiтДумка

путіну треба буде обирати між зброєю та маслом для народу – Боррель

30 июля
15:14 2022

Під тягарем війни та санкцій Заходу економіка рф сильно постраждає, тому в якийсь момент путін доведеться вибирати між зброєю та маслом для свого народу.

Як передає Укрінформ, про це заявив в інтерв’ю Deutsche Welle високий представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

«путіну доведеться вибирати між зброєю та маслом для свого народу. Але я знаю, що він не дуже дбає про свій народ», — заявив Боррель, коментуючи економічні перспективи росії.

За його словами, російська військова машина «потребує не тільки грошей, а й технологій». «Погляньте на корпус підбитого російського танка. І ви побачите, скільки там електронних компонентів західних компаній. Вони (росіяни – ред.) більше не матимуть до них доступу», — зазначив високий представник ЄС.

Він відзначив, що ВВП рф цього року скоротиться на 10%, що призведе до найбільшої рецесії в росії з часів розпаду радянського союзу.

Боррель також відкинув критику на адресу енергетичної політики Євросоюзу. За його словами, країни ЄС за період з початку російського військового вторгнення в Україну скоротили закупівлю природного газу з росії наполовину. «Якщо до початку війни частка російських енергоносіїв у ЄС становила 40%, то зараз вона впала до 20%», – сказав він.

За словами Борреля, неможливо «вимагати від європейської економіки припинити закупівлю газу за одну ніч».

Читайте також: ЄС: Представники рф нестимуть міжнародну відповідальність за звірства в Україні

На питання, чому не введено штрафні тарифи на російський газ, щоб зменшити приплив коштів у військовий бюджет москви, високий представник ЄС заявив, ця пропозиція серйозно розглядалася, але була відкинута. За його словами, натомість було прийнято тверде рішення припинити купувати російську нафту з кінця року, а зараз триває процес з припинення купівлі російського газу. При цьому він наголосив, що подальше скорочення імпорту газу з росії відбудеться «швидко».

Читайте також: Кулеба назвав три складові для миру в Європі: зброя для України, санкції і трибунал для рф

Як відомо, 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила військову агресію, що триває з 2014 року. російські війська проводять масовані бомбардування та обстріли українських міст та селищ. Вони розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово окупованих територіях.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Секретар РНБО обговорив із послом Індії План перемоги

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!