ПолiтДумка

Білий дім: Байден залишає за собою право удару по терористах в інших країнах

03 августа
01:51 2022

Ліквідація ватажка Аль-Каїди показала можливості та серйозність намірів США боротися з тероризмом, і при потребі глава Білого дому може провести подібну операцію проти будь-якого терористичного угруповання.

Про це заявив на брифінгу у Вашингтоні координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Цей удар продемонстрував, наскільки серйозні в нас можливості, наскільки серйозно ми готові захищати наші інтереси», — зазначив Кірбі, додавши, що США продовжать нарощуватимуть свої спроможності в цьому плані.

Кірбі також зауважив, що в Афганістані та загалом у цьому регіоні залишаються представники ядра Аль-Каїди й інших терористичних угруповань. Він зазначив, що тероризм становить загрозу не лише для американців, але й для інших країн.

Читайте також: У США представили новий законопроєкт про визнання росії спонсором тероризму

«Якщо ми знову помітимо загрозу Америці з їхнього боку (Аль-Каїди – ред.) або будь-якого терористичного угруповання, президент залишає за собою право вжити подібних заходів знову», — підкреслив представник Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок президент США Джо Байден оголосив про успішно проведену антитерористичну операцію, в результаті якої в Афганістані було ліквідовано лідера Аль-Каїди Аймана аль-Завахірі.

Фото: twitter.com/POTUS


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

ДБР передало до суду справу про держзраду народних депутатів та експрокурора

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!