ПолiтДумка

Психолог назвав ефективні прийоми боротьби з тривогою

16 августа
10:02 2022

Впоратися з тривогою добре допомагають дихальні практики, а також вміння давати волю своїм почуттям та емоціям.

Однією з ефективних практик психолог назвав дихальні вправи, наприклад, дихати «по квадрату».

“Уявіть або намалюйте і почергово по чотири секунди дивіться на кути квадрата: перший кут вдих – другий кут затримка дихання – третій кут видих – четвертий кут затримка дихання”

Він пояснив, що ця вправа добре допомагає зупинити тривогу за хвилину паніки.

Не менш корисною, за його словами, буде техніка «заземлення». Для цього необхідно подивитися нагору, потім навколо себе, намагаючись помітити все, що знаходиться навколо. Потім потрібно опуститися на підлогу і зосередити увагу на фізичних відчуттях тільки в частинах тіла, які стосуються статі.

Крім того, щоб упоратися з тривожністю, можна виписати всі незакриті завдання та розписати плани їх вирішення, продумавши, як знизити ризик негативних наслідків.

Ще один варіант — уявити подальший розвиток лякаючої ситуації у всіх подробицях, прокрутивши сюжет як у кінофільмі: від початку до фіналу, спеціально утрируючи перебіг події, що турбує. У процесі практики важливо продумувати власну поведінку за різних результатів ситуації.

Психолог також закликав нагороджувати себе навіть за найменші досягнення та частіше давати волю почуттям та емоціям. Він зазначив, що емоції — це невід’ємна складова життя, а прояв емоцій, хай навіть негативних, дає організму гарну функціональну розрядку.

Источник: euromd.com.ua


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Рейтинг дебютантов АПЛ: Слот — второй после Гвардиолы

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!