ПолiтДумка

НБУ показав недійсні гроші і просить відмовлятися від ушкоджених банкнот під час розрахунків: причина (Фото)

25 августа
23:15 2022

7days-ua.com

Навмисно пошкоджені банкноти з окупованих територій. Фото – НБУ

НБУ закликає українців відмовлятися від готівкових гривневих купюр із отворами чи іншими пошкодженнями, оскільки такі гроші могли потрапити в обіг з тимчасово окупованих територій.




Про це повідомив Національний банк України, показавши зразок таких банкнот.

“Існує небезпека потрапляння в готівковий обіг банкнот гривні, навмисно пошкоджених банками під час дії воєнного стану з територій, які перебувають в тимчасовій окупації. Йдеться про гроші, викрадені окупантами або мародерами із захоплених відділень банків. Наразі до Національного банку надійшли на дослідження від банків саме подібні банкноти“, – заявив регулятор.

В НБУ пояснили, що пошкодження банкнот – навмисна дія українських банків, які при загрозі окупації не встигли вивезти гроші і позначили їх в такий спосіб. Тепер ці недійсні гроші почали з’являтись на підконтрольній Україні території.

“У разі виникнення сумніву громадянам потрібно звертатися в будь-який банк. Пошкоджені банкноти під час дії воєнного стану обміну не підлягають, а вилучаються для подальшого проведення досліджень Національним банком. Підроблені та навмисно пошкоджені банкноти вилучаються без відшкодування їх вартості. Про вилучення з обігу таких банкнот інформуються правоохоронні органи, які здійснюватимуть відповідні розслідування.

Якщо під час розрахунків вам пропонують пошкоджену банкноту, краще відмовитися та попросити іншу. Доречним також буде повідомити про розповсюджувачів таких банкнот Національній поліції України, щоб зупинити дії зловмисників”, – радить Нацбанк України.

Фото – Олег Гороховський, monobank
Фото – НБУ

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Сибіга провів у Нью-Йорку зустрічі з главами МЗС Японії та Бразилії

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!