ПолiтДумка

Яку б суму нам не запропонували, ми не передамо «Байрактари» до рф – засновники Baykar Makina

26 августа
15:43 2022

Скільки б грошей турецькій компанії Baykar Makina, що виробляє безпілотники «Байрактар», не пропонували, не може бути й мови про те, щоб у цій ситуації дрони були передані росіянам.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю BBC заявили брати Халук і Сельчук Байрактари та засновники компанії.

«Гроші не є для нас пріоритетом. Гроші та матеріальні ресурси ніколи не були метою у нашому бізнесі. З Україною наша дружба та співпраця тривають уже багато років. Тому скільки б грошей нам не пропонували, чесно кажучи, не може бути й мови про те, щоб у цій ситуації передати їм їх (москві дрони — ред.). У цей період вся наша підтримка повністю на боці України, оскільки у нас дуже міцний зв’язок, і Україна зазнає дуже несправедливої, агресивної та необґрунтованої атаки. Ніщо не затьмарить нашої співпраці з Україною, незалежно від того, яку суму буде запропоновано, наша позиція з цього приводу зрозуміла», — зазначив Халук Байрактар.

Читайте також: ЗСУ вправно використовують «Байрактари» – гендиректор компанії

За його словами, в Україні дрони використовують українські військові, саме вони ухвалюють рішення, коли їх застосовувати.

» Так само як і з іншими продуктами. Звичайно, на жаль, у російських ЗМІ ми бачимо наклеп, оскільки наші системи знищують їхні ППО та бронетехніку. Але врешті-решт ми компанія, яка надає технології», — каже він.

При цьому Халук не приховує, що безпілотники «Байрактар» «роблять внесок у боротьбу України за незалежність, і ми працюємо над тим, щоб цей внесок було зроблено у найкращий можливий спосіб».

Читайте також: У РНБО спростували фейки про «народний байрактар»

Брати відкрито підтримують Україну і вже кілька разів безкоштовно передавали дрони українським військовим, а зібрані волонтерами гроші спрямовували на потреби українських біженців.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний директор компанії Baykar Makina Халук Байрактар заявив, що робота над створенням підприємства Baykar Makina з виробництва безпілотних літальних апаратів (БПЛА) в Україні триває, нині розробляють дизайн та макет підприємства, придбано ділянку та розпочато офіційну подачу заявки на будівництво.

Фото: АА


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

План перемоги розрахований на швидкі рішення партнерів із жовтня по грудень — Зеленський

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!