ПолiтДумка

Нацисти наснилися. Ігрова студія Blizzard заборонила українській команді використати назву Азов

05 сентября
19:02 2022

Blizzard самовільно змінив назву української команди Азов у грі Diablo Immortal, надавши технічне найменування. У компанії аргументували це тим, що Азов «пов’язаний з неонацистськими та ультраправими рухами».

Про інцидент повідомили в обліковому записі спільноти Український Гік. За словами учасника на ім’я Артем, його команду Азов перейменували, а його особистий обліковий запис зам’ютили на добу.

Користувач звернувся по пояснення в техпідтримку, згадавши, що Азов — це, зокрема, географічна назва. У відповідь він отримав таке:

«Оскільки назва Азов нагадує назву полку Азов, який викликав суперечки через його ранні зв’язки з ультраправими групами і неонацистською ідеологією, що нібито продовжуються, використання суперечливої символіки, пов’язаної з нацизмом, і тверджень про те, що члени групи брали участь тортури і військові злочини.

Ми не припустимо нічого подібного у наших іграх.»

В обліковому записі спільноти на Facebok користувач висловив обурення поясненням представників компанії. Він вважає висловлювання образою для України, а також повідомляє, що Blizzard для нього більше не існує.

Источник: techno.nv.ua


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Как избежать обострения хронических заболеваний осенью

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!