Дієтолог пояснила, як залишатися ситим довго і не набирати вагу
Причиною набору зайвої ваги нерідко стає звичка часто їсти, пов’язана з почуттям голоду невдовзі після сніданку, обіду або вечері. У середньому почуття ситості після їди може зберігатися від двох з половиною до трьох годин, вважає кандидат медичних наук, лікар-дієтолог, гастроентеролог Маргарита Арзуманян. При цьому важливо розрізняти емоційний та фізіологічний голод
«Як правило, людина може зголодніти через дві з половиною або три години, іноді через чотири години після останнього прийому їжі. Але треба розуміти, що голод буває як фізіологічний, так і емоційний. Якщо людина відчуває фізіологічний голод, є певна симптоматика: бурчання в животі, почуття ссання під ложечкою. У разі емоційного голоду людина може захотіти їсти, навіть ситим, після їжі», — пояснила Маргарита Арзуманян
Фізіологічний голод краще вгамувати, впевнена дієтолог. Але якщо людина харчується правильно і регулярно, це почуття не турбуватиме її, продовжила вона.
«Якщо у людини є сніданок, обід, вечеря і два перекушування, вона не буде голодною. Щоб залишатися досить довго ситим, необхідно отримувати в потрібних пропорціях білок, корисні жири і клітковину. Припустимо, горіхи — хороша їжа для продовження почуття ситості: там є рослинний білок, клітковина і корисні жири. Довго залишатися ситим дозволяють овочі, які містять і клітковину, і воду, наприклад, огірки, листовий салат, капуста, томати, авокадо. Не варто виключати з раціону тваринні білки. , — Додала Маргарита Арзуманян.
Источник: storinka.com.ua