ПолiтДумка

У Росії на тлі поразок на фронті відмовляються від святкувань днів міста

15 сентября
12:48 2022

У Росії в низці регіонів місцева влада відмовилася від проведення днів міста у зв’язку з війною в Україні. Про це 13–14 вересня повідомили в соціальних мережах голова адміністрації Совєтська Калінінградської області Григорій Соколовський, губернатор Ростова-на-Дону Василь Голубєв і губернатор Воронежа Олександр Гусєв.

Соколовський написав на своїй сторінці «ВКонтакте», що рішення про скасування святкування дня міста Совєтська стало «підсумком серйозного колективного обговорення».

«Причина – напружена ситуація в зоні бойових дій і загибель наших земляків, які виконували військовий обов’язок. Після похорону одного з учасників спеціальної воєнної операції, який проведуть цього четверга, радісно співати й танцювати вважаємо вкрай неетичним і непробачним стосовно пам’яті полеглих та їхніх родичів», – написав Соколовський.

Свято в Совєтську мало відбутися із 16-го до 18 вересня.

Видання «Новый Калининград» повідомило також, що слідом за Совєтськом святкування дня міста скасували в місті Черняховськ. Замість витрат на святкові феєрверки місцева влада вирішила фінансово допомогти матерям і вдовам загиблих в Україні солдатів.

Губернатор Ростова-на-Дону також написав у Telegram, що ухвалив рішення концерт і феєрверк у Ростові на день міста скасувати. Причин свого рішення він не пояснив, але водночас написав, що бачить усі коментарі в соцмережах.

Місцеве видання 161.ru повідомило, що 17 вересня в Ростові мали виступити Юліанна Караулова та Олег Газманов.

Цього ж дня, 17 вересня, мав відбутися день міста Воронеж. Однак губернатор Гусєв написав у Telegram, що святкування «у звичному форматі» не буде. У місті скасували урочисте відкриття свята, салют і масові заходи.

«Думаю, не треба пояснювати чому: надто багато сказано на цю тему в останні дні», – написав Гусєв.

«Радио Свобода» повідомило, що салюти й концерти за участю зірок естради скасували також у Краснодарі, Рязані та Армавірі.

Источник: gordonua.com


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Глава МЗС Литви: Стаття 5 НАТО — найпрактичніша гарантія безпеки для України

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!