ПолiтДумка

Зеленський: Важливо, щоб США першими підписали договір про гарантії безпеки для України

20 сентября
23:22 2022

Володимир Зеленський вважає, що Сполучені Штати Америки мають стати першою держави, яка підпише договір щодо гарантій безпеки для України.

Таку думку глава Української держави висловив під час онлайн-спілкування із 42-м президентом Сполучених Штатів Америки Біллом Клінтоном у межах The Clinton Initiative, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Він розповів, що нещодавно українська сторона спільно з міжнародними партнерами розробили рекомендації щодо майбутнього безпекового договору для України. На переконання Зеленського, такий договір був би прекрасним прикладом, як надати можливість усім державам мати впевненість у гарантіях безпеки.

Президент підкреслив, що Україна прагне, щоб коло гарантерів складалося з партнерів, таких як США, Велика Британія, країни Європейського Союзу.

Читайте також: Зеленський: Найголовніші санкції проти рф — визнати її спонсором тероризму

«Це розроблено нами. Документ дуже потужний. Для нас потрібна підтримка політиків, а також приватного сектора, тому що там гарантії безпеки різні – від санкційних до фінансових, від збройних до політичних. Це приклад для країн, які поки що не в НАТО. Але поки ти не в НАТО, ти все одно маєш жити в безпеці… Я думаю, що дуже важливо, щоб Сполучені Штати Америки стали першою країною, яка підпише ці гарантії безпеки з українською стороною», – наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, 13 вересня Офіс Президента опублікував рекомендації щодо безпекових гарантій для України.

Фото: ОП


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Байден: Консенсусу щодо далекобійної зброї для України наразі немає

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!