ПолiтДумка

Названо п’ять найкорисніших джерел вуглеводів

22 сентября
08:08 2022

Багато людей вважають вуглеводи злом, хоча це далеко не завжди буває так. Насправді вуглеводи, особливо складні, дають низку переваг для здоров’я. Серед них – як мінімум забезпечення організму енергією.

У всьому світі представники організацій охорони здоров’я радять 50% щоденних калорій одержувати саме з вуглеводів. При цьому потрібно вибирати продукти, які містять багато клітковини. Наприклад, такі п’ять продуктів.

  1. Фрукти. Корисно буде з’їдати щодня по одному такому фрукту, як банан чи яблуко. Хоча в них міститься багато натуральних цукрів і вуглеводів. Яблуко найкраще з’їдати разом зі шкіркою, а разом з бананом і ви отримаєте все, що потрібно організму.
  2. Кеш’ю. У кеш’ю в порівнянні з іншими видами горіхів більше вуглеводів і менше жирів. Ще в таких горіхах є компоненти, які знижують рівень «поганого» холестерину.
  3. Овес. У ньому є розчинна клітковина (знижує холестерин, підтримує здоров’я серця), магній, заліза, фолієва кислота, а 1,5 чашки вівса містять 14 г вуглеводів. Ще овес корисний для людей з діабетом, для тих, хто худне і для тих, хто хоче зберегти оптимальну вагу.
  4. Гарбуз. У цьому продукті багато антиоксидантів, калію, фолієвої кислоти, цинку, бета-каротину, вітамінів А і С. Але багато з цих речовин містяться у шкірці гарбуза. Також гарбуз відрізняється низькою калорійністю та легко засвоюється.
  5. Сочевиця. 1,5 чашки даного продукту – це приблизно 60 г вуглеводів, 15 г клітковини, близько 18 г білка і кілька цинку, фосфору, міді.

Источник: pixelinform.com


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Глава МЗС Литви: Стаття 5 НАТО — найпрактичніша гарантія безпеки для України

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!