ПолiтДумка

Toyota Aygo X провалив «лосиний тест»

04 октября
03:55 2022

Субкомпактний кросовер Toyota Aygo X не зміг пройти «лосиний тест» на заданій швидкості.

Японська марка Toyota презентувала абсолютно новий субкомпактний кросовер Aygo X лише минулого року й тому було дуже цікаво, як новинка подолає «лосиний тест».

Враховуючи, що це фактично хетчбек зі збільшеним кліренсом, то результати тесту ще більш цікаві.

Що таке «лосиний тест»?

Toyota Aygo X 2022 року

Під час «лосиного тесту» імітується поява непередбачуваної перешкоди на дорозі, а тестований автомобіль має уникнути зіткнення та двічі швидко змінити смугу руху. Вдається це не всім машинам, а точніше не на будь-який швидкості.

Видання km77.com провело вже чимало подібних тестів й встановило «планку» швидкості нижче якої проходження тесту можна вважати провалом. Як видно з назви проекту – це 77 км/год.

Лосиний тест Toyota Aygo X

Toyota Aygo X 2022 року

Як видно із нижченаведеного відео, на контрольній швидкості 77 км/год Aygo X не зміг виконати маневр ухилення. Недостатня поворотність була досить очевидною, через що кросовер не зміг повернутися на свою смугу руху.

Тобто у реальному житті об’їзд раптової перешкоди на дорозі зі швидкістю 77 км/год загрожує зіткненням зі зустрічним транспортом, оскільки кросовер не зможе повернутися на свою смугу.

Слід зазначити, що Aygo X не є потужним автомобілем, його трициліндровий двигун видає лише 72 кінські сили і 93 Ньютон-метри крутного моменту. Тим не менш, тестовий примірник кілька разів розганяли до 79 км/год та 82 км/год, аби теж спробувати пройти «лосиний тест».

Проте найкраща спроба для Aygo X відбулась на швидкості 70 км/год, що набагато менше, ніж еталонна швидкість авторів відео.

За словами тестувальників, система ESC на Aygo X реагувала повільно, тому не було жодного зниження швидкості, коли він починав маневр, що приводило до меншого зчеплення. Aygo X також використовував шини Michelin e-Primacy (175/65 R17), які зосереджені на ефективності, отже не пропонували гарного зчеплення, коли це було необхідно.

Зазначені два чинники призвели до того, що Aygo X не пройшов тест km77.com.

До речі, схожі проблеми мав хетчбек Ford Fiesta, який також провалив тест, й нова Skoda Fabia.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Українець ошукав дванадцятьох громадян на продажі недійсних талонів на пальне

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!