ПолiтДумка

Військові США випробували компоненти гіперзвукової зброї

27 октября
09:31 2022

Американські військові провели успішний випробувальний пуск компонентів гіперзвукової зброї у Випробувальному центрі на острові Воллопс у Вірджинії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Зазначається, що під час випробувань у середу зі стартового майданчика було запущено зондувальну ракету, яка провела 11 різних експериментів, призначених для тестування та збору даних для дослідження гіперзвукової зброї для підтримки спільної армійсько-морської програми.

«Цей запуск пройшов надзвичайно добре», — сказав директор програм стратегічних систем віцеадмірал Джонні Вулф.

Дані, зібрані в результаті цих випробувань, допоможуть у розробці гіперзвукової системи для ВМС та гіперзвукової зброї великої дальності для армії.

Як зазначається, це було друге випробування, проведене в рамках програми, спрямованої на розвиток як морських, так і наземних гіперзвукових можливостей. Перше випробування провели у жовтні 2021 року.

Читайте також: Росія випробувала гіперзвукову ракету

Запуск ще однієї ракети запланований на четвер. Вона проведе додаткові 13 експериментів, призначених для розробки гіперзвукової зброї, повідомили у ВМС.

Пентагон зробив розробку гіперзвукової зброї одним зі своїх пріоритетів після того, як Китай провів успішні гіперзвукові пуски минулого року.

Фото: Danielle Johnson/NASA


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Смартфон iPhone 17 отримає значні оновлення дисплея

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!