ПолiтДумка

У британській розвідці розповіли, чому до шкіл рф повертають курс військової підготовки

13 ноября
11:07 2022

російська влада поверненням до шкіл курсу військової підготовки хоче посилити навіювання ідеології патріотизму та довіри до державних інститутів.

Як передає Укрінформ, про це у Твіттері повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

«9 листопада міністр освіти рф Сергій Кравцов заявив, що військова підготовка повернеться в російські школи з вересня 2023 року. російські чиновники намагалися відновити цю програму в 2014 році після вторгнення росії в Крим. Було сподівання, що ініціатива покращить якість призовників. Проте через вісім років мало що змінилося, і якість російських призовників залишається поганою, з низьким моральним духом і обмеженою підготовкою. Зараз розробляється навчальна програма, яка буде завершена до кінця 2022 року. Після цього вона пройде процес затвердження», — заявили у відомстві.

Зазначається, що міноборони росії підтримує цей процес, заявляючи, що цьому навчанню має приділятися не менше 140 годин на навчальний рік.

«Ці тренінги, ймовірно, мають на меті виробити в учнів військові навички, коли вони наближаються до призовного віку, а також збільшити участь у мобілізації та призовах. Ця ініціатива, ймовірно, буде частиною ширшого проєкту з посилення навіювання російському населенню ідеології патріотизму та довіри до державних інститутів», — додали у британському Міноборони.

Читайте також: У кремлі зріє розкол після втечі російських військ із Херсона – ISW

Сам курс військової підготовки є програмою радянських часів (закінчилася в 1993 році), в ході якого учні проходили обов’язкову військову підготовку. Вона включала реагування на непередбачені випадки хімічної чи ядерної атаки, надання першої допомоги та досвід поводження та стрільби з автоматів Калашникова.

Читайте також: «Москіти проти московитів»: Резніков потролив росіян бойовими комарами

Як повідомляв Укрінформ, у рф роздають нові вказівки журналістам на тлі зростання невдоволення населення, зокрема через мобілізацію.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

США не мають принципових заперечень проти вступу України в НАТО — Le Monde

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!