ПолiтДумка

Трьох американців звинувачують у змові з метою продажу військових секретів США Китаю

16 ноября
04:59 2022

На тому тижні були заарештовані троє осіб за підозрою участі в продажу військових секретів США Китаю і таємного ввезення китайських товарів в американський ланцюжок оборонних постачань.

Філу Паскоу, Моніці Паскоу, Скотту Таббсу та компанії Quadrant Magnetics LLC висунули обвинувачення в шахрайстві, порушенні Закону про контроль за експортом зброї та контрабанді товарів, ідеться в заяві Міністерства юстиції від 9 листопада.

Цих трьох осіб підозрюють у використанні компанії для відправки до Китаю технічних даних оборонного призначення, що підлягають експорту, і незаконному постачанні до Пентагону продукції з Китаю, включно з рідкоземельними магнітами для авіаційних систем і військових виробів.

В обвинувальному висновку йдеться про те, що Quadrant імпортував рідкісноземельні магніти, які були витоплені та намагнічені компанією в Китаї, а потім продав ці вироби двом американським компаніям, які включили їх у компоненти, продані Міністерству оборони (МО) для використання в літаках F-16 і F-18, а також в інших оборонних засобах. Наразі невідомо, чи були ці предмети використані.

Рідкоземельні магніти, що продаються Міністерству оборони, мають бути вироблені і намагнічені в США або в країні, затвердженій відповідно до правил Системи регулювання оборонних закупівель. Китай не є такою країною.

В обвинувальному висновку також стверджується, що троє обвинувачених змовилися використати компанію Quadrant Magnetics для надсилання до Китаю близько 70 технічних креслень, які містили контрольовані експортом дані, що стосувалися предметів військового призначення, включно з авіацією, підводними човнами, радарами, танками, мінометами, ракетами, інфрачервоними й тепловізійними системами наведення на ціль і системами управління вогнем.

Quadrant Magnetics базується в Луїсвіллі, штат Кентуккі. Однак за даними Louisville Business First, компанія має ще кілька філій по всій території США, а також закордонні представництва в Китаї, Німеччині та В’єтнамі.

Філ Паскоу є президентом компанії, Моніка Паскоу — директором з бухгалтерських операцій, а Таббс — віцепрезидентом з продажу та маркетингу.

Наразі компанія проводить масштабне розширення в районі Луїсвілла. На початку року було оголошено, що компанія отримала попереднє схвалення на отримання податкових пільг у розмірі $3,4 млн від штату Кентуккі. Наразі незрозуміло, як обвинувальний висновок вплине на плани компанії з розширення виробництва або її кваліфікацію на отримання фінансування.

Якщо цих трьох людей визнають винними, їм загрожує покарання «до 20 років позбавлення волі за кожним пунктом обвинувачення в провідному шахрайстві; 20 років позбавлення волі за кожним пунктом обвинувачення в експорті технічних даних без ліцензії; та 10 років позбавлення волі за контрабанду товарів зі Сполучених Штатів», — ідеться в повідомленні Міністерства юстиції.

Источник: epochtimes.com.ua


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Бербок — в ООН: Припинення підтримки самозахисту України зумовить збільшення війн

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!