ПолiтДумка

Австрія зацікавилася ініціативою протиповітряної оборони НАТО

16 ноября
19:35 2022

Нейтральна Австрія розглядає можливість своєї участі в ініціативі Sky Shield («Небесний щит»), яка ініційована європейськими союзникам по НАТО з метою створення спільної системи протиповітряної і протиракетної оборони.

Як передає Укрінформ з посиланням на APA, про зацікавленість щодо Sky Shield заявила федеральна міністерка оборони Австрії Клаудіа Таннер напередодні консультацій зі своїми колегами з ЄС у Брюсселі.

«Я хотіла б підняти сьогодні питання про те, що ми також повинні зробити це в рамках Європейського Союзу», — заявила Таннер, говорячи про «Небесного щита».

Читайте також: Інцидент у Польщі: Повітряні сили ЗСУ закликають дочекатись експертних висновків

За її словами, з конституційної точки зору нейтральної Австрії, безумовно, існують можливості для більш тісної співпраці у цьому напрямку. Вже отримано низку конституційних висновків і Австрія тісно співпрацює з Німеччиною, яка виступила з ініціативою створення «Небесного щита».

Також було вказано на доцільність здійснення спільних інвестицій в протиповітряну оборону. Між тим, як заявила Таннер, для участі у Sky Shield будуть необхідні бюджетні кошти, яких в Австрії поки немає.

Зі свого боку, міністерка оборони Німеччини Крістін Ламбрехт заявила, що Австрія запрошується до участі в ініціативі створення спільної системи протиповітряної і протиракетної оборони. При цьому, вона вказала, що ініціатива «Небесний щит» виходить за рамки ЄС, адже до неї також долучилася Велика Британія. За її словами, участь Австрії в ініціативі буде обговорена більш детально після офіційного звернення з боку Відня.

Читайте також: Столтенберг – про інцидент у Польщі: Сумнівів у надійності протиповітряного захисту НАТО немає

Як повідомлялося, 13 жовтня міністри оборони із 14 європейських країн-членів НАТО та кандидат на членство Фінляндія підписали Лист про наміри щодо розвитку «Ініціативи європейського небесного щита» (“European Sky Shield Initiative”). Ця ініціатива, яку просуває Німеччина, спрямована на створення європейської системи протиповітряної і протиракетної оборони за допомогою спільного придбання обладнання для ППО і ракет європейськими країнами. Очікується, що це зміцнить Інтегровану систему протиповітряної і протиракетної оборони НАТО.

Наразі ініціативу підтримали Німеччина, Бельгія, Болгарія, Чехія, Естонія, Угорщина, Латвія, Литва, Нідерланди, Норвегія, Словаччина, Словенія, Румунія, Сполучене Королівство та Фінляндія.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

    Как выбрать правильный сервисный центр в Киеве

Как выбрать правильный сервисный центр в Киеве

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!