ПолiтДумка

В’єтнамський автовиробник VinFast представив електричні позашляховики VF6 і VF7

20 ноября
03:32 2022

VinFast — перспективний в’єтнамський автовиробник, чиє ім’я звучить як суміш Віна Дізеля та « Форсажу » — додає двох нових членів до своєї сім’ї, пов’язаної зі США. Хоча ми не вперше чуємо про ці електричні позашляховики, сьогодні на автосалоні в Лос-Анджелесі компанія показала серійні версії VinFast VF6 і VF7 2024 року.

2024 VinFast VF6

Вимірюючи 166,9 дюймів від хвостовика до корми, VF6 приблизно такого ж розміру, як звичайні субкомпактні позашляховики. Його колісна база довжиною 107,5 дюйма на 0,5 дюйма коротша, ніж у Kia Niro EV , а VF6 настільки ж широкий і приблизно на дюйм вищий – 62,8 дюйма. VinFast безперечно виділяє VF6 стилістично, завдяки характерним V-подібним елементам освітлення спереду та ззаду, які гармонійно поєднуються з його струнким листовим металом.

VF6 буде пропонуватися лише з одним електродвигуном, встановленим на передній осі. VinFast стверджує, що модель Eco вироблятиме 174 кінські сили та 184 фунт-фут крутного моменту, а Plus буде генерувати 201 конячку та 228 фунт-фут. Компанія також каже, що очікує два різних варіанти акумуляторів, але їх ємність і приблизний запас ходу ще не визначені. Те ж саме стосується його тарифів.

Всередині VF6 має простий дизайн, і традиційна панель приладів помітно відсутня. Натомість є проекційний дисплей і центральний сенсорний екран. Останній включає в себе бездротові Apple CarPlay і Android Auto, а також голосовий помічник Amazon Alexa. VinFast також згадав автомобільний додаток для караоке та додаток під назвою what3words, який пропонує простіший спосіб доступу до голосової навігації. VF6 пропонує оббивку з тканини або штучної шкіри, і в той час як модель Eco має сталевий дах, Plus має панорамний люк.

2024 VinFast VF7

Порівняно з субкомпактним VF6, VF7 має розміри рівно на фут довший – 178,9 дюйма, що лише на дві десятих коротше, ніж компактний позашляховик Mazda CX-5. VF7 також охоплює 74,4 дюйма від стегна до стегна та має 64,4 дюйма у висоту. Знову ж таки, для контексту, ці розміри роблять його приблизно на 2 дюйми ширшим і на 2 дюйми коротшим, ніж Mazda. Дизайн VF7 підкреслюється його унікальними деталями освітлення, а його гладкі панелі кузова не зайві, сприяючи чистому вигляду, навіть якщо його задній елемент «плаваючого даху» дещо надуманий.

VF7 доступний з одним або двома електродвигунами. Попередня установка встановлена ​​на моделі Eco, забезпечує передній привід і заявлену потужність 201 кінську силу і 228 фунт-фут крутного моменту (так само, як у VF6 Plus, якщо ви не помітили). Повнопривідний VF7 Plus значно потужніший, за словами VinFast, він видає 349 коней і 368 фунт-фут. Компанія не оприлюднила жодних оцінок продуктивності, а також немає жодних слів про розмір акумулятора чи прогнозований запас ходу.

Завдяки збільшеним розмірам дворядний VF7 запропонує більше простору для вантажів і пасажирів, ніж менший VF6. Його інтер’єр також виглядає більш висококласним. 7 отримав більший 15,6-дюймовий центральний сенсорний екран із інформаційно-розважальною системою з тими ж функціями підключення, що й 6. Разом із тканинною оббивкою на VF7 Eco рівень комплектації Plus поставляється зі штучною шкірою преміум-класу.

Час прибуття та ціна

VF6 і VF7 приєднаються до дворядних позашляховиків VF8 і трирядних VF9 (дві інші моделі VinFast планує продавати в Америці). На момент написання цієї статті компанія не продавала жодної моделі на наших берегах, і наразі вона має лише шість торгових точок у стилі торгових центрів, усі з яких розташовані в Каліфорнії. Однак представник VinFast сказав Car and Driver , що компанія планує додати звичайні центри продажу та обслуговування до кінця наступного року. На кожну модель також поширюється чудова гарантія VinFast, яка охоплює 10 років або 125 000 миль.

VinFast ще не оголосив ціни на 2024 VF6 або VF7. Ми готові покластися на те, що менший із двох електричних позашляховиків стартуватиме з низьких 30 тисяч доларів, тоді як ми думаємо, що базова ціна більшого буде десь вище 35 000 доларів. Як і у випадку з VF8 і VF9, очікуйте, що VinFast пропонуватиме VF6 і VF7 з або без місячної передплати акумулятора.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

ЗСУ вперше збили «шахед» зі встановленим Starlink

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!