ПолiтДумка

Два варіанти потужності та батареї. Нові подробиці про Renault 4

02 декабря
05:47 2022

Показаний у Парижі концепт-кар анонсував майбутній серійний електрокросовер Renault 4, який має вийти на ринок лише у 2025 році. Але вже зараз французький L’argus випустив матеріал з ексклюзивними подробицями про майбутню новинку.

Зокрема, видання пише, що “окреслений концепцією 4Ever Trophy, Renault 4L підніметься з попелу в 2025 році у вигляді повністю електричного міського кросовера, поряд з електричними R5 E-Tech і Captur”. Відроджену “п’ятірку” компанія представить трохи раніше, влітку 2024-го. Вона, до речі, не замінить собою Clio – ця ДВС-модель піддасться рестайлінгу навесні 2023 року, а потім змінить поєолкніє в 2026 році. Що стосується Captur, то восени 2023 року він також зазнає рестайлінгу і буде оновлений приблизно в 2026 році.

Але повернемося до Renault 4. Серійна версія буде стилістично близька до концепту 4Ever – французькі художники уявили, як це може виглядати (див. зображення). Що стосується інтер’єру, то очікується, що панель приладів буде схожа на ту, що отримає R5 і міститиме великий цифровий екран, звернений до водія. Очікується, що Renault представить більше інформації та зображень навесні 2023 року.

Взагалі, постійна згадка “п’ятірки” недарма: R4 технічно буде дуже близьким до R5. Щоб знизити витрати, Renault розробила нову платформу CMF-B EV, запозичену у Clio та Captur. Під капотом буде розміщений новий електродвигун “e-PT 100”, який буде доступний у двох варіантах потужності – 125 л. для початкових версій та 150 к.с. для старших.

Автомобілі оснащуватимуться літій-іонними батареями, зібраними Envision на колишньому майданчику Renault в Дуе. Тут також буде доступно два варіанти (приблизно 42 і 52 кВт*год) з цільовим показником запасу ходу близько 420 км для великої батареї. Для обох моделей передбачена технологія V2G, яка дозволяє підключати та живити домашню мережу від акумулятора автомобіля.

Якщо R5 повинен проводитися в Дуе, то R4 випускатимуть у Мобєжі. Дві моделі розвели по виробничих майданчиках через майбутній електричний Nissan Micra, який збиратимуть разом із “п’ятіркою”. Запуск R4 відбудеться не раніше весни 2025 року. За даними L’argus, стартова ціна без урахування знижок складе близько 29 000 євро (при тому, що R5 буде коштувати від 24 000 євро), тобто буде близькою до вартості Captur TCe 160 EDC або Hybrid 145 у версії Intens.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Динамо — Лацио: смотреть онлайн видеотрансляцию матча Лиги Европы

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!