Медики розповіли, чому людям у віці треба їсти більше горіхів
Волоські горіхи медики вважають одним із найбільш корисних продуктів для людей похилого віку.
Медики рекомендують людям віком понад 50 років налягати на горіхи. Одна з причин у тому, що цей продукт забезпечує профілактику гіпертонії та інших «вікових» хвороб. Крім того, горіхи містять велику кількість вітамінів та мікроелементів.
Калій і магній, що містяться у волоських горіхах, покращують роботу серця, розслаблюють судини та виводять надлишки рідини з організму.
Ще однією важливою властивістю продукту є вміст йоду – компонента, необхідного для здорового функціонування щитовидної залози. У процесі старіння у людей (особливо у жінок) часто розвивається гіпотиреоз, що характеризується недостатнім виробленням гормонів залози. У зв’язку з цим можуть бути різні проблеми зі здоров’ям.
Характерним віковим порушенням є втрата інтересу до життя, апатія, депресивність. Вживання волоських горіхів допомагає перешкодити їх виникненню завдяки присутності вітамінів групи В, важливих для підтримки здоров’я нервової системи. Також горіхи дають білок, який у людей похилого віку вже насилу засвоюється з м’яса, і корисні жири омега-3.
Омега-3 жирні кислоти знижують рівень запалення, знижують ризики серцево-судинних захворювань, компенсують підвищення поганого холестерину, що є провокатором утворення атеросклеротичних бляшок.
Источник: zdorovia.com.ua