ПолiтДумка

Які зміни з тілом вказують на ураження печінки

01 января
09:54 2023

Медики радять вчитися розуміти власне тіло. Деякі зміни в ньому вказують на ураження печінки. Запах поту. При захворюваннях печінки та нирок змінюється звичний запах поту – піт починає видавати аромат вареної капусти, що пов’язано зі зміною у складі речовин, які виділяє нездоровий організм. Жовтизна шкіри та слизових. Мабуть, найвідоміший симптом ураженої хворобою печінки. Така жовтизна – наслідок того, що орган перестає зв’язувати білірубін, який починає концентруватись у шкірі. Найчастіше цей симптом спостерігається при гепатиті та цирозі. 

Випадання волосся. Нездорова печінка майже завжди сприяє гормональним порушенням, а волосся першим реагує на зміни у виробництві гормонів. Тяжкість і біль у боці. Загальновідомо: печінка не болить. Але, як пояснює лікар Сергій Агапкін, при збільшенні печінки відбувається розтягнення капсули, в якій вона знаходиться, — ця капсула посилає больові сигнали. Біль у правому підребер’ї можуть викликати інші захворювання. Але якщо, окрім болю, людина помічає у себе наявність гіркого присмаку в роті (зазвичай вранці), пожовтіння язика або очних склер, йому слід звернутися за обстеженням до лікаря. 

Щодо тяжкості в боці, вона може бути симптомом цирозу, гепатиту на початковій стадії.

Источник: storinka.com.ua


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Лига Европы: Фенербахче без изгнанного Моуринью играет вничью с Манчестер Юнайтед

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!