ПолiтДумка

Названо найбільш автомобільні регіони України

03 января
08:13 2023

Підбивати підсумки цього року ще зарано, однак визначити загальні тенденції на українському ринку нових авто ми можемо вже зараз, — а заразом визначити й регіональних бестселерів. Днями аналітики асоціації Укравтопром поширили трохи інформації щодо продажів за підсумками 11 місяців 2022 року.

Виявилось, що більше ніж половину (близько 57%) нових машин в Україні було продано в 5 регіонах. Загалом від початку січня до завершення листопада українці придбали 34 тисячі нових автомобілів.

Топ-5 регіонів України за підсумками продажів нових авто у січні-листопаді 2022 р.

  • Київ – 10277 шт.
  • Дніпропетровська обл. – 2948 шт.
  • Київська обл. – 2537 шт.
  • Львівська обл. – 1867 шт.
  • Одеська обл. – 1687 шт.

Цікаво, що у різних регіонах з цього переліку лідерами продажів стали зовсім різні моделі. Наприклад, у Львівській та Київській областях, а також безпосередньо у столиці найчастіше купляли кросовер Toyota RAV4. Тим часом на Дніпровщині покупці віддали перевагу паркетнику Renault Duster, а на Одещині за даними “Укравтопрома” найпопулярнішою моделлю від початку року виявився седан Peugeot 301.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Україна проти Росії: У Гаазі розпочалися слухання по суті справи про порушення Морської конвенції

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!