ПолiтДумка

Названі продукти, через які старіння настає швидше

03 января
11:53 2023

Ранні зморшки, слабкі кістки, проблеми з пам’яттю … Всі ці, а також інші симптоми старіння організму спостерігаються з більшою інтенсивністю при вживанні деяких продуктів. Солодощі . Власне у цукрі як такому нічого поганого немає. Він дає енергію мозку, рятує від занепаду сил і не цінувати цукор за це не можна. Але велика кількість солодкого в раціоні прискорює старіння, зокрема сприяє появі зморшок.

Молекули цукру провокують процес глікування колагену — одного із структурних білків шкіри, що забезпечують еластичність та гладкість. Наслідком цього процесу стає поява на шкірі глибоких зморшок, втрата чіткості лицьового овалу. При цьому, як встановили вчені, пошкоджений цукром колаген може накопичуватися не тільки в шкірі, а й у всіх тканинах організму, підвищуючи їхню схильність до в’ялості та старіння. 

Ковбасні вироби

Перероблені м’ясні продукти містять фосфатні добавки, які зв’язують воду та забезпечують виробам соковитість. На відміну від звичайного фосфору, який засвоюється організмом на 40-60%, фосфати всмоктуються на 90%. В організмі ці речовини вступають у сполуки з кальцієм і утворюють відкладення, які накопичуються в артеріях, погіршують їхній стан, сприяють розвитку атеросклерозу.

Таким чином, у людини років 35, регулярно вживає ковбасу, стан судин можна порівняти з судинами людини 50-60 років.

Трансжири

Наявні сьогодні наукові дані дозволяють вважати, що регулярне вживання продуктів із трансжирами прискорює процес старіння мозку, підвищуючи ризик виникнення проблем із пам’яттю та інших когнітивних порушень. Вчені з’ясували, що трансжири підвищують концентрацію ліпопротеїнів низької щільності в крові, що стимулює процеси, що ведуть до формування амілоїдних бляшок – білкових субстанцій, що відкладаються у мозку та викликають специфічні порушення.

Зазвичай джерелом трансжирів називають оброблені продукти, що містять маргарин: тістечка, печиво та здоба, напівфабрикати, соуси. Але трансжири можуть утримуватися і в натуральній їжі – наприклад, у яловичині та баранині. Споживання таких продуктів слід контролювати.

Молоко

У Швеції було проведено дослідження, яке показало, що пиття великої кількості молока (більше трьох на день) збільшувало для людей після 50 ризик деградація кісток і переломів. На думку вчених, такий ефект пов’язаний із дією молочного цукру лактози. Один із компонентів лактози діє як окислювач, провокуючи розвиток запалення. Тому найбільші любителі молока ризикують тим, що їхні кістки можуть постаріти раніше.

Фахівці вважають, що кисломолочні продукти в цьому плані корисніші, оскільки не мають такого впливу на стан кісток через знижений вміст лактози.

Источник: storinka.com.ua


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Фонсека: Я больше волнуюсь перед игрой с Кальяри, чем перед Реалом

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!