ПолiтДумка

вже можна протестувати новий калькулятор митного збору

27 января
23:40 2023

В Україні готуються запровадити розмитнення автомобілів в “Дії”. Наразі допрацьовується законодавча база та сам сервіс технічно. Проте вже зараз кожен може дізнатись, як працюватиме розмитнення на сайті.

Про це повідомляється у Телеграм-каналі “Дії”.

У чому суть реформи розмитнення авто

Зараз ціна розмитнення залежить від вартості автомобіля. Цим можуть зловживати митники і люди, змінюючи вартість відповідно до характеристик, пошкоджень. А потім — зменшувати суму сплати митних платежів.

За новим законом основними параметрами будуть рік випуску, тип та обʼєм двигуна. Розрахунок митного збору, як і весь процес розмитнення, буде у “Дії”.

Реформа виключить людський фактор, унеможливить корупцію та збереже кошти й час українцям.

Наприклад, у Mitsubishi Outlander 2022 року. На бензині та з об’ємом двигуна в 2 літри. За новими правилами заплатіть 5280 грн замість 19320 грн“, — поділився міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Новий калькулятор митного збору можна спробувати на сайті.

Усіх, хто спробує нову систему розрахунку на сайті, просять обовʼязково поділитись власною думкою і таким чином вдосконалити нову систему та вплинуте на рішення влади.

Наразі цю інновацію мають підтримати народні депутати на законодавчому рівні.

Источник: bigkyiv.com.ua


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Інтернет-шахраї ошукали прикарпатку майже на 22 тисячі гривень

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!