ПолiтДумка

Незвичайна гігантська комета прямує прямо назустріч Сонцю

03 февраля
06:37 2023

Комета Макхольца 1 (96P/Machholz), за якою пильно спостерігають в американському та європейському космічних агентствах NASA та ESA, зараз прямує до Сонця, перебуваючи всередині орбіти Юпітера. 

Комета Макхольца 1 має ширину 6 кілометрів і незвичайна за своїм складом. Вона містить менше ніж 1,5% від очікуваного рівня газу ціану, а також має низький вміст вуглецю. Це спричинило астрономів до висновку, що комета може виявитися «непроханим гостем» з іншої сонячної системи. Наближення до Сонця допоможе вченим розкрити більше секретів комети. 

Астрофізик з Військово-морської дослідницької лабораторії у Вашингтоні Карл Баттамс розповів:

96P — дуже нетипова комета як за складом, так і за поведінкою, тому ми ніколи точно не знаємо, що можемо побачити. 

Комета Макхольца 1 (96P/Machholz) була вперше помічена астрономом-аматором Девідом Маххольцем у 1986 році за допомогою саморобного телескопа. Більшість комет, що падають на Сонце, мають ширину менше ніж 10 метрів і, отже, згоряють при наближенні до зірки. 

Однак гігантський розмір Machholz 1 (понад дві третини висоти Евересту), мабуть, захищає її від повного випаровування. З моменту відкриття комета здійснила п’ять близьких проходів навколо Сонця.

Источник: portaltele.com.ua


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Смартфон iPhone 16 має неприємні проблеми із сенсорним екраном

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!