ПолiтДумка

Президент Польщі закликає створити більше складів зі зброєю на східному фланзі НАТО

15 февраля
20:09 2023

На східному фланзі НАТО потрібно створити більше складів із озброєнням союзницьких сил на випадок зовнішньої агресії.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда під час спільної з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом пресконференції у Брюсселі, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми хотіли б, щоб на східному фланзі НАТО було створено якомога більше cкладів із озброєнням Північноатлантичного альянсу, щоб це озброєння зберігалося там у разі будь-якого нападу та залишалося в розпорядженні сил Альянсу, які перебувають на цій території, або прибудуть в цей район”, — зазначив Дуда.

Читайте також: У НАТО визнають провідну роль Польщі у підтримці України та посилюють присутність на сході

Він зазначив, що за умови наявності інфраструктури на східному фланзі НАТО прибуття союзницьких сил відбуватиметься швидше. За його словами, це питання є дуже важливим з точки зору інтересів Польщі.

Як повідомлялося, у січні до нідерландського порту Вліссінген прибула велика кількість американських танків і військових транспортних засобів, призначених для відправлення в Польщу й Литву для посилення східного флангу НАТО.

Фото: polskieradio.pl


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Новий ШІ від компанії Meta здатний перевіряти роботу інших штучних інтелектів

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!