яке м’ясо потрібно їсти, щоб скинути зайві кілограми
Різноманітні дієти, спрямовані на позбавлення зайвих кілограмів, можуть не включати в раціон м’ясо. Однак експерти вважають, що це одна з поширених помилок, адже організму потрібні білки. Саме білкова їжа рятує від постійного голоду. Фітнес-тренер Віктор Мандзяк розповів, яке м’ясо можна споживати при схудненні.
Чому білок важливий
Білок — єдиний з калорійних нутрієнтів, кількість якого при схудненні рекомендовано підвищити. За словами фітнес-тренера, на це є три причини:
- білок ситний
- на засвоєння білка витрачається до 30% калорій, які в ньому містяться
- білок захищає мускули, «адже організм на дієті кидає голодні погляди в їхню сторону»
Віктор Мандзяк пояснює, що м’ясо не панацея, але продукт хороший: 100 грамів мускульної системи тварини містить в собі близько 20 грамів високоякісного білка.
Однак у м’язах тварин є ще жир, кількість якого залежить від виду істоти. Важливо бути обізнаними щодо жирності різних видів м’яса, адже кожен додатковий відсоток жиру збільшує калорійність обіду (в якому 150 г м’яса) на 13 кілокалорій.
Яке м’ясо містить найбільше жиру
- куяче філе, філе індика, телятина — 2%
- яловича вирізка — 3%
- перепілка без шкірки — 4,5%
- свиняча вирізка — 7%
- куряче стегно без шкірки, куряча гомілка без шкірки — 10%
- кролятина — 11%
- баранина — 16%
- язик свинячий — 16%
- курячі крила зі шкірою — 16%
- перепілка зі шкірою — 17%
- куряче стегно зі шкірою — 17%
Для схуднення потрібно їсти м’ясо, яке містить до 5% жиру, а м’ясо з відсотком понад 5% можна дозволяти собі інколи. Віктор Мандзяк пояснює:
Знай, чим більше в продукті калорій, тим гірше він насичує. А бути ситим при схудненні ой як важливо
Источник: meta.ua