ПолiтДумка

Відновити європейську архітектуру безпеки неможливо без змін в росії – Сікорський

19 февраля
18:09 2023

Відновити європейську архітектуру безпеки буде можливим лише після змін у росії.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив ексміністр закордонних справ Польщі, депутат Європейського парламенту Радослав Сікорський під час панельної дискусії «Назад у майбутнє? Бачення європейської архітектури безпеки» на Мюнхенській безпековій конференції.

«Я не думаю, що архітектура може бути відновлена без змін в росії», — переконаний Сікорський.

Він підкреслив, що чинний російський режим зруйнував усі правила та фундаментальні основи, на яких базувалася ця архітектура.

Зокрема, Сікорський вказав на те, що росія чітко порушила встановлені в рамках ООН правила. «Потрібно пам’ятати, що Україна була членом ООН у своїх міжнародно визнаних кордонах ще під час радянських часів. І Рада Безпеки ООН має бути захисником миру, а не надавати імунітет тим, хто руйнує мир та починає агресивну війну. росія тут чітко все порушує», — сказав він.

Також рф порушила домовленості та зобов’язання в рамках ОБСЄ та Ради Європи.

Під час дискусії євродепутат висловив переконання, що після перемоги України буде можливість «трансформації у росії», що може також стати «структурним моментом для світу, щоб такі інституції як РБ ООН почали краще відображати зміну у балансі сил».

Читайте також: НАТО має очолити жінка – депутат Європарламенту

Як повідомляв Укрінформ, Мюнхенська безпекова конференція проходить 17-19 лютого. Загрози світовій безпеці, особливо у світлі агресії росії проти України, стали головною темою конференції цього року.

Фото: @dgapev


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Важливі законопроєкти першої половини вересня

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!