ПолiтДумка

Лікар назвала 3 способи позбутися осінньої хандри на роботі

03 марта
15:44 2023

Апатія, занепад сил чи поганий настрій – не проблема, якщо знати, як із ними боротися.

Осінь принесла з собою жовте листя, прохолоду, дощі та характерну нудьгу для багатьох. Неприємний стан, коли все здається сірим, а настрій прагне нуля часто псує життя. Особливо складно, якщо робота в розпалі, а руки опускаються самі собою. Як же позбутися осінньої нудьги і залишатися енергійним на робочому місці? Лікар-ендокринолог Світлана Шокур розповіла про способи боротьби із сезонною апатією.

Що таке осіння нудьга

Чи помічали ви за собою, як із приходом осені змінюється ваш настрій у гірший бік? У цей час не хочеться нічого робити, а все довкола починає дратувати. Швидше за все – це осіння нудьга. Вона не є хворобою, це нормальна реакція організму на нестачу тепла та сонця. Її симптомами часто є туга, нестабільний емоційний стан, апатія, не бажання працювати та погіршення когнітивних здібностей.

Потрібне світло!

Однією з причин осінньої хандри, за словами експерта, є різке зменшення сонячного світла. Після спекотного літа з довгими яскравими днями настає сезон дощів, а ночі стають довшими. Тому, щоб уникнути поганого настрою, туги та занепаду сил, намагайтеся оточити себе світлом на своєму робочому місці. Використовуйте яскраві лампи або світильники, а також провітрюйте приміщення, в якому перебуваєте.

Вітамін D

Крім цього, лікар назвала й інші способи позбутися нудьги. Один із таких – відстеження рівня вітаміну D. Його особливо не вистачає організму в осінній та зимовий періоди через відсутність великої кількості сонячного світла. Вітамін D сприяє поліпшенню самопочуття в цілому, робить організм більш стійким до стресових ситуацій, тонізує, а ще знижує тривожність та апатію. Для того, щоб підібрати правильну дозу чудо-засобу, слід звернутися до лікаря. Шокур радить звернути увагу ще й на свій раціон і не забувати про правильне харчування.

Триптофан та вітамін С

Ще однією причиною сезонного смутку є нестача триптофану. Фахівець рекомендує їсти якнайбільше продуктів, які його містять. Підійде індичка, сир чи горіхи. Крім цього, ендокринолог радить включити до раціону вітаміни-антиоксиданти: наприклад, вітамін C, а також мікроелемент магній, що підтримує нервову систему.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Найвища вітряна турбіна у світі отримає лопаті у 100 м і вежу заввишки близько 400 м

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!