ПолiтДумка

Хмельничанина судитимуть за ворожу агітацію

12 марта
05:53 2023

Служба безпеки України скерувала до суду кримінальне провадження щодо мешканця Хмельницького, який активно проводив ворожу агітацію. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила пресслужба Управління Служби безпеки України у Хмельницькій області.

Слідчі СБУ встановили, що хмельничанин підтримував російське вторгнення, поширював у забороненій в Україні соціальній мережі ворожі наративи, надавав інформаційну підтримку рф у підривній діяльності проти нашої країни. Колаборант у своїх висловах зазначав, що росія була вимушена напасти, щоб визволити російськомовних від «укронацистів».

— Зловмисник розповсюджував наклепи на Збройні Сили України, а російських окупантів разом із кадирівцями виставляв «настоящими героями», які, за його ствердженням, «пришли спасать женщин, детей, стариков». Він активно ділився контентом кремлівських пропагандистів, які заявляли про неспроможність української держави, дискредитували політичне керівництво та Сили оборони. Крім того, поширював відео з рашистських телеграм-каналів, де ЗСУ звинувачувались у вигаданих злочинах, а російські окупанти вихвалялись вбивствами українських захисників, — йдеться у повідомленні.

За фактом вчиненого злочину слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 111-1 Кримінального Кодексу України — колабораційна діяльність.

За інформацією Управління СБУ в Хмельницькій області, з початку року на Хмельниччині викрито 9 осіб, які підозрюються у колабораційній діяльності. Також 4 колаборантам винесено вироки.

Источник: armyinform.com.ua


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Чубаров — учасникам Кримської платформи: Прагнення до миру не має перетворитися на умиротворення агресора

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!