ПолiтДумка

Словенія готова взяти участь у відновленні України – зустріч прем’єрів

31 марта
13:59 2023

Словенія підтримує формулу миру Президента Володимира Зеленського та готова взяти участь у відновленні України.

Як передає Укрінформ із посиланням на Телеграм Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, про це йшлося під час його зустрічі із главою уряду Словенії Робертом Голобом.


«Словенія підтримує формулу миру Президента України та готова взяти участь у відновленні нашої держави. Вдячний за вагому підтримку прем’єру Роберту Голобу. За підсумками нашої зустрічі підписали спільну заяву, в якій засудили російський терор проти цивільного населення й інфраструктури та підкреслили необхідність негайного й повного виведення всіх російських військ із території України в межах міжнародно визнаних кордонів», — написав Шмигаль.

За його словами, Словенія висловила підтримку вступу України до ЄС і НАТО й готова допомагати із подальшою інтеграцією та зміцненням обороноздатності.

Глави урядів наголосили також на важливості розслідування воєнних злочинів росії та її посадових осіб з метою притягнення винних до відповідальності.

Читайте також: Шмигаль обговорив із послами семи країн напрями відновлення України

Як повідомлялося, прем’єр Словенії Роберт Голоб 31 березня перебуває в Україні з робочим візитом.

У п’ятницю Шмигаль також провів зустріч у Києві з прем’єром Хорватії Андреєм Пленковичем. Вони обговорили, зокрема, підтримку Хорватії у розмінуванні та ветеранській політиці.

Фото: КМУ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Прототип твердотільного акумулятора підвищує щільність енергії майже на 25 відсотків

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!