ПолiтДумка

Що робити, якщо телефон упав у воду: 8 головних правил

02 апреля
13:21 2023

Подібні події нерідко відбуваються несподівано і випадково. Попадання вологи всередину гаджета загрожує виходом з ладу і дорогим ремонтом. Сьогодні ми розповімо вам, що робити, якщо телефон впав у воду і як врятувати втоплений смартфон.

Деталі

Навіть найсучасніша техніка іноді не застрахована від поломки. Виробники випускають деякі телефони з надійним ступенем захисту від вологи, але більша частина покупців під час вибору пристрою на цю характеристику увагу не звертає. А даремно, адже вона здатна позбавити вас від проблем через незручне поводження зі смартфоном.

Що робити, якщо телефон упав у воду

Під час потрапляння всередину, вода відразу ж вступає в контакт з деталями всередині пристрою. За відсутності належної реакції, вона здатна спровокувати коротке замикання, після якого телефон тимчасово відключиться або зовсім вийде з ладу.

Для початку слід якомога швидше вимкнути пристрій. Будь-які інші справи потрібно відкласти і перестати використовувати його. В іншому разі ризик безповоротної поломки тільки збільшується. Що довше працює телефон із вологою всередині, то сумнішими будуть наслідки.

Також важливо, щоб ніщо не заважало видаленню води з корпусу, тому чохол потрібно зняти.

Далі обов’язково витягніть SIM-карту і постарайтеся ретельно протерти насухо лоток для неї.

Якщо ваша модель телефону оснащена знімним акумулятором, то його рекомендується вийняти, висушити і відкласти. Задню панель пристрою краще не встановлювати, щоб не перешкоджати сушінню гаджета.

Протріть телефон у всіх доступних для цього місцях і видаліть вологу зовні. Слідкуйте, щоб вона не проникала під корпус, інакше внутрішні компоненти відремонтувати буде складніше.

Злегка потрясіть пристроєм, щоб виштовхнути залишки води з відсіків для навушників, зарядки або з-під кнопок.

Покладіть втоплений смартфон у ємність із силікагелем. Його ще кладуть у коробки зі взуттям. Висушений гель дасть змогу позбутися залишків вологих частинок без необхідності розбирати техніку.

А ось сушити телефон феном або в мікрохвильовці фахівці настійно не рекомендують. Будь-яке зайве джерело тепла здатне назавжди його знищити.

Источник: meta.ua


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Мотта: И в атаке, и в защите мы проявили себя достойно

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!