ПолiтДумка

Дієтологиня розповіла, чому вживання маргарину веде до хвороб серця та раку

04 апреля
19:50 2023

Дієтолог Олена Соломатина пояснила небезпеку маргарину організму.

Фахівець попередила в інтерв’ю: багато людей вживають маргарин, не усвідомлюючи цього. Наприклад, він часто міститься у кондитерських виробах, випічці, напівфабрикатах. Регулярне отримання маргарину загрожує розвитком небезпечних патологій, підкреслила медик.

Соломатина зазначила, що цей «замінник вершкового масла» відноситься до трансжирів – штучно синтезованих жирів, які одержують шляхом спеціальної обробки рослинних олій (їм надають твердої форми). Вплив трансжирів веде до того, що клітинна мембрана позбавляється еластичності і це порушує її нормальну роботу. Наслідком такого порушення може стати розвиток хвороб серця, раку.

На цьому фоні можуть виникати різні захворювання: серцево-судинні, онкологія і все, що завгодно, оскільки, по суті, відбувається порушення життєзабезпечення клітин.

Дієтолог констатувала: мазати на хліб при виготовленні бутербродів або додавати в кашу краще вершкове масло, а не маргарин. Але важливо пам’ятати: вершкове масло складається з насичених жирних кислот, вживання яких загалом має бути суворо помірним – особливо, якщо є захворювання серцево-судинної системи, проблеми із зайвою вагою. Шматок такого масла, що з’їдається, повинен бути дуже невеликим.

Источник: greenpost.ua


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

МЗС Німеччини: ціль Путіна — не лише Україна, Берлін не має вагатися у підтримці Києва

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!