ПолiтДумка

Ford готується зупинити виробництво двох позашляховиків

26 апреля
10:47 2023

Американський виробник Ford планує зупинити виробництво двох позашляховиків для північного-американського ринку.

Генеральний директор Ford Джим Фарлі, який працює в автомобільному бізнесі більше 30 років, бачив, як з’являється і зникає багато тенденцій у стилі кузова автомобілів, і тепер незабаром він може наказати припинити виробництво двох кросоверів «Блакитного овалу». 

Що це за моделі? 

Ford Edge та Escape

Йдеться про Escape та Edge. Але справжня проблема полягає в наступному: сегмент дворядних позашляховиків, на думку Фарлі, перенасичений, і настав час виходити з нього. 

Вже відомо, що Edge не буде продовжено після того, як поточне покоління буде припинено, але той факт, що Escape також збирається вийти на пенсію, став невеликим сюрпризом. Наразі Ford офіційно не коментував майбутнє обох автомобілів, але незабаром може бути оголошено про Edge. 

Актуальне покоління Edge представлене ще для 2015 модельного року, залишилось незмінним після рестайлінгу 2019 року. Це перша підказка про його неминучий вихід з ринку. Другу полягає в тому, що його виготовляють на складальному заводі в Оквіллі, разом із його розкішнішим й спорідненим Lincoln MKX, який також буде припинено. 

Інший підхід 

Ford Escape Plug-in Hybrid 2023 року

Ford потребує цього заводу для майбутніх електромобілів, і його буде тимчасово закрито для необхідного переоснащення.  

Стосовно Escape, який вперше вийшов на ринок ще в 2001 році і зараз має четверте покоління, то його місце в модельному ряду більш-менш зайняло більш-менш позашляхове та орієнтоване на місто Bronco Sport, яке їздить на аналогічній платформі. Невеликий пікап Maverick також використовує цю архітектуру.  

Вважається, що Фарлі хоче приділити більше уваги пікапам, комерційним фургонам і трирядним позашляховикам. Комбінація Bronco Sport-Maverick позбавляє потреби Escape. Але за логікою Фарлі є ще одна ключова причина: електромобілі. 

Ford Escape ST Line Elite 2023 року

Відмова від Edge і Escape не тільки звільнить простір на ринку США, але й вивільнить кошти для більшої кількості електромобілів (чого хоче уряд США) та інших сфер досліджень і розробок.  

Крім того, Фарлі вважає, що так звані «спеціальні електромобілі», такі як Mustang Mach-E, є кращим рішенням у вже переповненому сегменті. Такий підхід дозволить Ford створювати електромобілі, які відрізнятимуться від конкурентів. Mach-E вже має те ж саме з точки зору дизайну та водіння, ніж його найбільш прямий конкурент, Tesla Model Y. 

Цифри не брешуть 

Ford Escape Plug-in Hybrid 2023 року

Продажі Edge і Escape неухильно знижувалися протягом останніх кількох років, хоча це частково можна пояснити пандемією. До пандемії у 2019 році було продано 138 514 одиниць Edge порівняно з 85 465 минулого року. Падіння Escape було ще гіршим: у 2019 році було продано 241 387 одиниць і 137 370 у 2022 році. 

Фарлі розуміє потребу звільнити Ford від перебування в сегменті, який є водночас перенаселеним і марною тратою грошей. Одне з багатьох завдань генерального директора — завжди дивитися вперед, що вимагає отримання даних, вивчення тенденцій ринку та прийняття рішень.  

Ford Escape ST Line Elite 2023 року

Трирядний Edge дебютував минулого місяця на китайському ринку, але не має жодних ознак, що він з’явиться на інших ринках. Американська версія Edge, за припущеннями, буде знята з виробництва наступного року після оголошення про великі знижки восени минулого року. У нинішньому стані Escape може залишитися ще кілька років. 

В Європі аналогом Escape є кросовер Ford Kuga, про зняття якого з виробництва теж вже існують припущення. 

Джерело: CarBuzz

motorcar.com.ua


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Магия Байера — победа в голевой перестрелке с семью голами

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!