ПолiтДумка

Honda анонсувала новий електричний кросовер

28 апреля
19:11 2023

Японська компанія Honda анонсувала електричний кросовер на новітній платформі. Він дебютує на рік раніше, ніж планувалося спочатку – у 2025 році.

Поява першого електромобіля на базі e:Architecture EV була анонсована під час великої презентації Honda, присвяченої технологіям та електрифікації. Компанія оголосила, що вдвічі збільшує штат розробників нової операційної системи та запроваджує нову посаду Global User Experience Officer – людина на цій посаді займатиметься вивченням клієнтського досвіду на глобальному рівні.

А глобальні плани Honda масштабні. Підприємства в США, розташовані в штаті Огайо, японський автовиробник має намір перетворити на центр виробництва електромобілів для північноамериканського ринку: для цього буде переоснащено та модернізовано виробничий майданчик в Іст-Ліберті та моторний завод в Ганні. Крім того, Honda та LG Energy Solution збудують в Огайо спільне підприємство з випуску акумуляторів для електромобілів.

На японському ринку у 2024 році стартують продажі компактного комерційного електровена N-Van EV, а у 2025-му – хетчбека в ретро-стилі (теж з електричною силовою установкою). У 2026-му в Японії запустять ще дві нові моделі, одна з яких буде кросовером. А для Китаю вже заявлені кросовери e:NS2 та e:NP2 – обидва вони з’являться у місцевих дилерів на початку наступного року. Того ж таки 2024-го в КНР очікується й серійна версія кросовера e:N.

Ну а в Європі вже цього року має дебютувати серійний електричний кросовер за мотивами концепту e:NY1. Це буде другий електромобіль японської марки в Європі після Honda e, від якого він відрізнятиметься габаритами та, як очікується, збільшеним запасом ходу.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Найвища вітряна турбіна у світі отримає лопаті у 100 м і вежу заввишки близько 400 м

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!