ПолiтДумка

Ірландія відповіла на закиди Кремля в «антиросійській пропаганді»: підтримка України непохитна

30 апреля
21:15 2023

Уряд Ірландії заявив про підтримку України після звинувачень з боку російського посольства в Дубліні у «поширенні антиросійської пропаганди».

Про це повідомляє CNN, передає Укрінформ.

«Україна має право захищатися від цього нападу на її суверенітет і територіальну цілісність, відповідно до статті 51 Статуту ООН. Підтримка Ірландією України непохитна, і російська дезінформація на це не вплине», — йдеться у заяві ірландського МЗС.

Як зазначається, цього тижня міністр закордонних справ Ірландії Майкл Мартін висловив співчуття родині добровольця Фінбара Кефферкі, який загинув у боях за Україну.

Читайте також: В ірландському Кавані відкрили Український культурний центр

Натомість посольство рф в Ірландії заявило, що ірландський уряд і медіа нібито «несуть відповідальність» за смерть добровольця, звинувативши їх у «просуванні антиросійської пропаганди» та «введенні в оману» таких людей, як Кефферкі.

Як повідомляв Укрінформ, голова Об’єднаного комітету з питань міжнародних справ та оборони ірландського парламенту Чарлі Фланаган заявив про необхідність вислати з країни посла росії Юрія Філатова через його заяву про загибель в Україні добровольця Фінбара Кефферкі.

Фото: Google Maps


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Голова Верховної Ради розпочав офіційний візит до Туреччини

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!