ПолiтДумка

Перес виграв недільну гонку Гран Прі Азербайджану

01 мая
05:06 2023

The Safety Car is still on track, and it’s Perez who is tucked in behind it. Leclerc is further up the road with Verstappen in third 👀#AzerbaijanGP #F1 pic.twitter.com/1mgHJ1ppBH

— Formula 1 (@F1) April 30, 2023

На трасі з’явився автомобіль безпеки й гонщики масово поїхали в бокси. При цьому після виїзду з боксів Перес залишився лідером, а Леклер став другим. Ферстаппен опинився на 3-му місці, а за ним були Сайнс, Алонсо, Расселл, Стролл, Окон, Хюлькенберг та Хемільтон. Стюарди також помітили, що Расселл доволі небезпечно випередив Стролла на в’їзді до піт-лейн, але залишили інцидент без розгляду. 

На 14-му колі відбувся рестарт й Ферстаппен зміг обігнати Леклера після кількох поворотів. Стролл забрав свою позицію у Расселла, а Алонсо обійшов Сайнса. 

На 16-му колі топ-10 виглядала так: Перес, Ферстаппен, Леклер, Алонсо, Сайнс, Стролл, Хемільтон, Расселл, Окон та Хюлькенберг. Всі гонщики перебували на Hard, а наступного кола увімкнули DRS. 

На 20-му колі Стролл на долю секунди втратив болід перед стартовою прямою й цього було достатньо, аби Хемільтон обійшов канадця за допомогою DRS до першого повороту. 

До 30-го кола стало зрозуміло, що у Ферстаппен виникли певні проблеми з налаштуванням боліда й він не міг переслідувати Переса. Тож розрив між ними виріс до 2,5 с. Далі за ними дистанції між машинами стабілізувались. 

Лише Окон зібрав за собою явно швидші боліди, але жодний з них не міг обігнати Alpine. 

На 38-му колі команда Alfa Romeo попросила зупинитись Гуанью Чжоу в боксах. Боліди команди весь вікенд мали проблеми, а Боттас зробив аж три зміни гуми через надмірну деградацію шин. 

Ситуація ж у топ-10 не змінювалась й на 40-му колі: Перес, Ферстаппен, Леклер, Алонсо, Сайнс, Хемільтон, Стролл, Расселл, Окон та Хюлькенберг. При цьому, останні два гонщики стартували з боксів й ще не робили піт-стопів, сподіваючись на “безкоштовний” піт-стоп на фоні дуже можливих в Баку жовтих прапорів. 

Проте розрахунок на сефеті-кар не спрацював й спочатку Хюлькенберг просто почав втрачати позиції, а на останньому колі був змушений заїхати в бокси. 

Окон же вирішив робити піт-стоп під картатими прапорами, в той час як організатори вже почали випускати гостей та журналістів на піт-лейн. Така ситуація ледь не закінчилась серйозними ушкодженнями й FIA потрібно переглянути цей інциндент. 

В цей же час Перес перетнув фінішну пряму й виграв гонку, а Ферстаппен та Леклер приєднались до нього на подіумі. Фактично це вже друга перемога для Переса в Баку й тому не дивно, що він став вже експертом на цьому треку й отримав звання “Гонщик дня”. 

Отже боротьба за титул цього сезону явно може продовжитись між гонщиками Red Bull Racing, якщо інші не придумають якесь серйозне оновлення на решту етапів Ф1. Проте той факт, що для Ferrari це лише перший подіум в сезоні говорить про багато. 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Зеленський: План перемоги представлений Америці, і ми кожен пункт пояснили

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!