ПолiтДумка

Стефанчук обговорив із Єврокомісаром Йоганссон створення спецтрибуналу для рф

11 мая
20:02 2023

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та Єврокомісар з внутрішніх справ Ілва Йоганссон під час зустрічі у Києві обговорили низку важливих питань, серед яких — євроінтеграція України та створення спеціального трибуналу для росії.

Про це Стефанчук написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Під час зустрічі з Європейським комісаром із питань внутрішніх справ Ільвою Йоганссон обговорили ряд важливих питань. Головне — це статус країни-кандидата на вступ до ЄС і підготовка до переговорного процесу», — зазначив Стефанчук.

Він підкреслив, що Україна виконала великий обсяг роботи щодо семи рекомендацій Європейської Комісії та докладе всіх зусиль, аби добитися максимальних результатів до проміжної оцінки Єврокомісії у червні. «І результатом, сподіваюся, стане старт переговорів про вступ (України — ред.) в ЄС вже цього року», — додав Голова ВР.

За словами очільника українського парламенту, друге питання — справедливість, адже на кожен злочин, скоєний росією, має бути юридична відповідь, вирок суду. «Україна неодноразово заявляла, що створення спеціального трибуналу є пріоритетом. І, що важливо, ми прагнемо працювати без жодних гібридних форматів», — підкреслив Стефанчук.

Читайте також: До Києва прибула єврокомісар із внутрішніх справ Ілва Йоганссон

Голова Верховної Ради також наголосив на тому, що Україна надзвичайно цінує високий рівень діалогу з Європейським Союзом, зокрема, Єврокомісією.

Як повідомляв Укрінформ, 11 травня Єврокомісар з внутрішніх справ Ілва Йоганссон прибула з візитом до Києва. Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко обговорив із нею питання міграції та подальшу допомогу Європейського Союзу в облаштуванні українських кордонів.

Фото: Ruslan Stefanchuk


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

у мережу злили фото нового MacBook Pro з процесором M4

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!