ПолiтДумка

Apple єдина серед конкурентів, хто досі не має складаного смартфону

12 мая
13:21 2023

Apple наразі є єдиним великим брендом-виробником телефонів, яка досі не має свого складаного пристрою.

Ринок складаних смартфонів може генерувати десятки мільярдів доларів у найближчі роки, але поки Apple не планує до нього доєднатися, повідомляє Bloomberg.

У середу на конференції Google представила складаний Pixel Fold. Хоча Apple почала роботу над складаним iPhone багато років тому, вона, схоже, мало зацікавлена ​​у виході продукту на ринок.

Такий підхід не є незвичайним для Apple, яка часто не поспішає, а потім «вривається» на ринок з більш удосконаленим продуктом. Так було і з самим iPhone у 2007 році. Компанія також має менше стимулів працювати з поточною лінійкою iPhone, оскільки домінує на ринку смартфонів преміум-класу.

Але незабаром Apple може відстати від своїх конкурентів у багатообіцяючому сегменті. Хоча складані телефони досі становлять невелику частку ринку, вони дорожчі та мають масу нових функцій, допомагаючи брендам нижчого рівня вийти на преміальний асортимент. Оглядачі ринку очікують, що сегмент складаних смартфонів зростатиме найшвидше за «звичайні».

Питання полягає в тому, чи Apple зрештою допоможе зміцнити концепцію складних пристроїв виходом на ринок чи проігнорує її популярність взагалі. 

«Якщо до 2025 року, коли дохід галузі наблизиться до десятків мільярдів доларів, у продажу Apple не буде складаного iPhone або iPad, ми почнемо трохи хвилюватися».

директор з досліджень Strategy Analytics Ніл Моустон.

Компанія отримує більшу частину свого доходу від лінійки iPhone, яку поступово вдосконалює щороку, але масштабних змін у дизайні чи функціях не робила вже роками. За словами аналітика Omdia Джусі Хонга, наразі складані телефони ще не досягли достатньо великих обсягів продажу, аби відібрати значну частку в Apple, яка минулого року контролювала 77% ринку телефонів.

Наразі складані пристрої — це змагання лише виробників смартфонів на Android. Серед них на світовій арені домінує Samsung Electronics Co.

Источник: speka.media


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

У Луцьку невідомий вкрав з «розумної» зупинки блоки живлення (відео)

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!