ПолiтДумка

У Кенії кількість жертв «голодного» культу зросла до майже 180 осіб

13 мая
09:19 2023

Кенійські слідчі відкопали ще 29 тіл під час пошуки жертв культу Судного дня на південному сході країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що цього тижня у лісі Шакахола продовжились пошуки останків тіл сектантів, які морили себе голодом, щоб потрапити у рай після обіцяного кінця світу. Кількість загиблих наразі становить 179 осіб, сотні людей досі вважаються зниклими безвісти.

Зазначається, що серед ексгумованих тіл було знайдено 12 дітей.

У середу кенійський суд відмовив у звільненні під заставу Полу Маккензі, лідеру Міжнародної церкви «Добра Новина», якого звинувачують у тому, що він наказував своїм послідовникам морити голодом себе і своїх дітей, щоб потрапити на небеса перед кінцем світу.

Раніше цього року Маккензі вже був заарештований за підозрою у вбивстві двох дітей аналогічним шляхом, однак пізніше його звільнили під заставу .

Читайте також: У Кенії розпочали розтин тіл сектантів, які померли від голоду

За словами родичів його прихильників, після звільнення він повернувся до лісу Шакахола і переніс передбачений ним кінець світу з серпня на 15 квітня. Це викликало критику з боку деяких законодавців про те, що служби безпеки упустили можливість запобігти масовій загибелі людей.

Як повідомляв Укрінформ, кенійські слідчі відновили пошуки членів культу Судного дня в лісі, де було ексгумовано понад 100 трупів, більшістю з яких були діти.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Смартфон Galaxy S25 Ultra помітили з Android 15

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!