ПолiтДумка

На Луганщині викрили чотирьох «посадовиць», які перейшли на бік окупантів

16 мая
04:44 2023

За процесуального керівництва Старобільської та Сватівської окружних прокуратур Луганської області чотирьом мешканкам Луганщини повідомили про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури

За даними слідства, навесні та влітку 2022 року жительки тимчасово окупованих територій регіону почали активно співпрацювати з окупаційною владою самопроголошеної «лнр».

Так, двоє мешканок Старобільщини добровільно обійняли посади «начальників відділів по забезпеченню життєдіяльності сіл Нижньопокровка та Закотне».

«Керувати» незаконним «відділом у справах сім’ї та дітей управління освіти адміністрації Старобільського району лнр» окупанти призначили мешканку Луганська у травні 2022 року.

Ще одна колаборантка, мешканка Сватівщини, у серпні 2022 року стала «заступником голови адміністрації Троїцького району лнр», а з кінця березня 2023 року по сьогодні керує на посаді «виконувача обов’язків голови» окупаційної адміністрації.

Псевдокерівники виконують організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у незаконних органах «влади» на тимчасово окупованій території Луганщині та схиляють до співпраці місцевих мешканців.

За протиправні дії особам загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Источник: sd.ua


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Над Києвом пролетіли супутники Ілона Маска

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!