ПолiтДумка

«Чемодан, вокзал, Гаага»: в Оттаві провели пікет під посольством РФ

18 мая
19:32 2023

Місцеві активісти та представники кримськотатарської громади Канади провели в Оттаві під посольством Росії акцію “Чемодан, вокзал, Гаага” – символічне вигнання російського посольства з Канади.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Група протестувальників нагадала російським дипломатам про депортацію кримських татар, корінного населення Криму, у 1944 році та незаконну окупацію Криму у 2014 році. А також про знущання з корінного народу Криму, яке здійснює ФСБ з перших днів окупації півострова.



Учасники акції принесли валізи для членів посольства та роздрукували квитки для посла Росії в Канаді Олега Степанова й інших дипломатів Росії, а також спакували для них теплий одяг в надії, що вони ніколи не повернуться до Оттави.





Ця акція мала нагадати російським дипломатам про те, що незабаром Крим повернетеся в Україну, а всіх винних в окупації півострова чекає Міжнародний кримінальний суд.




Читайте також: У Києві презентували дві виставки до Дня пам’яті жертв депортації кримських татар

Як повідомлялося, 18 травня в Україні встановлено День боротьби за права кримськотатарського народу та вшановується пам’ять жертв депортації кримських татар.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

угорці вийшли на протести проти державної «фабрики пропаганди»

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!