ПолiтДумка

8 країн Євросоюзу відмовляються від запровадження Євро-7

25 мая
11:05 2023

Опір нормам викидів стандарту Євро-7 зростає. До їхнього введення залишилося всього півтора року, але половина Євросоюзу дотримуватися їх не бажає. Йдеться навіть не про автовиробників, а про незгоду урядів країн, які вважають обмеження нереальними.

Проти виступили вісім країн – майже третина з 27 країн-членів ЄС. Агентство Reuters повідомляє, що Франція, Італія, Румунія, Болгарія, Польща, Угорщина, Словаччина та Чеська Республіка підписали угоду проти «будь-яких нових правил викидів вихлопних газів», а також проти нових вимог до випробувань автомобілів та фургонів. Угода була надіслана до інших країн ЄС, і це не просто символічний жест. За даними Reuters, ці вісім країн матимуть у Європарламенті достатню кількість голосів, щоби заблокувати нововведення.

Це не перший протест проти норм Євро-7, які зроблять і без того жорсткі обмеження щодо викидів ще жорсткішими, практично нездійсненними. У лютому генеральний директор Stellantis Карлос Таварес прямо заявив, що, на його думку, ці норми для двигунів внутрішнього згоряння «некорисні» і негативно вплинуть на галузь, але не вплинуть на навколишнє середовище. Це спричинить підвищення цін на автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння, що зробить їх недоступними для багатьох споживачів.

Лише кілька місяців тому Volkswagen також виступив проти норм Євро-7. Генеральний директор VW Passenger Cars Томас Шефер зазначив, що нові норми піднімуть ціни на невеликі автомобілі, такі як Volkswagen Polo або Skoda Fabia, до таких висот, що покупці не зможуть їх собі дозволити.

Поки що все йде до повної заборони двигунів внутрішнього згоряння в Європі з 2035 року, що також викликає суперечки. Глава Toyota заявив, що на планеті просто немає доступних людству ресурсів для цього.

Німеччина зібрала навколо себе кілька країн, які також виступають проти заборони машин з двигунами внутрішнього згоряння. Це призвело до розробок синтетичного пального, але його виробництво неекологічно, а ціна літра неймовірно висока і навіть у віддаленій перспективі (до 2030 року) становитиме 2 євро за літр без урахування податків та зборів. Сьогодні собівартість літра синтетичного пального становить близько 10 доларів за 1 літр.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Зеленський у Нью-Йорку зустрівся з керівниками провідних енергетичних компаній

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!