ПолiтДумка

КНДР у «пришвидшеному режимі» будує стартовий майданчик для запуску супутників

25 мая
22:28 2023

У зв’язку з підготовкою до виведення на орбіту супутника будівництво станції для запуску у Північній Кореї досягло «нового рівня терміновості».

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Як зазначає американський аналітичний центр, комерційні супутникові знімки показують, що будівництво стартового майданчика у прибережній зоні на схід від північнокорейської станції запуску супутників «Сохе» просувається «з великою швидкістю».

«Це зростання активності свідчить про новий рівень терміновості у підготовці об’єкта до запуску супутників», — йдеться в повідомленні аналітичного центру.

Стартовий майданчик має монтажну конструкцію на рейках, механізм для підйому ракети на місце, вежі для освітлення та тунель для відводу полум’я. Повідомляється, що в разі, якщо він призначений для обслуговування ракет на рідкому паливі, швидше за все, знадобиться додаткова інфраструктура.

Аналітики зазначають, що військовий супутник є частиною зусиль КНДР, яка має ядерну зброю, щодо вдосконалення технологій спостереження, включно з безпілотними літальними апаратами, щоб покращити здатність вражати цілі в разі конфлікту.

Запуск супутника КНДР

У Держдепартаменті США заявили, що запуск Північною Кореєю заявленого супутника порушить численні міжнародні санкції, які забороняють КНДР використання будь-яких технологій балістичних ракет.

У відомстві зазначили, якщо Пхеньян вирішить продовжити запланований запуск, Сполучені Штати вживатимуть необхідних заходів, щоб притягнути їх до відповідальності.

Стало відомо, що КНДР модернізує ракетно-пусковий комплекс Сохе, який використовується для виведення супутників на навколоземну орбіту.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

кого стосується і що передбачає

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!