ПолiтДумка

Готуємо косовицю: рецепт стародавньої української страви

27 мая
14:10 2023

В багатьох людей зі стародавніми українськими стравами асоціюються борщ та вареники. Але це зовсім не так, в давнину наші предки використовували дуже цікаві поєднання. Однією з таких страв є косовиця — це смачний та та корисний салат з буряком та горіхами.

Рецепт косовиці: інгредієнти

  • 2 середні буряки
  • 1 склянка горіхів (можна використовувати горіхи будь-якого сорту)
  • 2 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. оцту
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • сіль та перець – за смаком

Спосіб приготування косовиці:

  • Намочіть горіхи в холодній воді на кілька годин або на ніч.
  • Після того, як горіхи належним чином замочені, обсушіть їх і подрібніть у блендері або кавомолці до стану крихти.
  • Почистіть буряки, наріжте їх на кубики та покладіть у велику миску.
  • Додайте горіхову крихту, цукор, оцет, рослинну олію, сіль та перець до буряків.
  • Все добре перемішайте.
  • Покладіть косовицю на тарілку і притрусіть зверху зеленню.

Свято Трійці, як і Великдень, також завжди припадає на неділю. У наших пращурів було заведено завжди пекти на свято коровай, який символізує достаток та щастя. Випічкою пригощали рідних, друзів та навіть просто перехожих.

Источник: meta.ua


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Оценки игрокам сборной Украины в матче с Албанией: лучший — Судаков

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!